Bouke de Bruin

Wethouder

B.A.M. (Bouke) de Bruin

Raadslid & lijsttrekker

Portefeuilles / woordvoerder van:
Onderwijs en Jeugd
Sport
Ruimtelijke ontwikkeling

Adres:
de Wingerd 4
5831 SK Boxmeer

Bouke de Bruin-van Vught (1977), getrouwd met Edwin de Bruin en moeder van Lucas (13 jaar), Nora (12 jaar) en Janske (11 jaar). Ik ben geboren en getogen in Rijkevoort, en woon sinds 2000 in Boxmeer. Ik werk bij Lambert Blonk Assurantiën in Boxmeer als financieel adviseur.

 

Ik ben altijd actief geweest in het verenigingsleven. Mijn kinderen sporten ook volop, van voetbal, atletiek tot volleybal. Zelf ben ik coach van het volleybalteam van mijn dochter. Ik ga ook vaak naar de voetbalwedstrijden van mijn zoon en dochter. Zelf loop ik als het uitkomt een rondje hard. Andere hobby’s? Op z’n tijd een feestje met onze vriendengroep of familie.

Vier jaar geleden werd ik als nieuwkomer op de kieslijst gezet voor het team CDA. Door voorkeursstemmen mocht ik direct in de gemeenteraad plaatsnemen.
De afgelopen jaren is me wel eens gevraagd: ‘waarom het CDA?’. Ik ben van mening dat je niet links of rechts moet denken. De waarheid ligt zoals iedereen het vaak zegt: ‘in de midden’. Harde uitspraken doen wij ook niet aan, en zoeken altijd naar context en nuancering. Ook houden wij niet van individualisme, maar pakken zaken liever samen op. We zijn geworteld in de samenleving, actief in het verenigingsleven en dragen graag ons steentje bij. We zijn bescheiden en dichtbij de mensen.
Als de samenleving aanklopt, hebben wij de deur open staan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.