17 maart 2015

Kliknieuws: Peter Stevens: 'Portefeuilles passen bij me'

Peter Stevens: 'Portefeuilles passen bij me'

BOXMEER | Peter Stevens uit Vortum-Mullem is afgelopen donderdag gepresenteerd als kandidaat-wethouder namens het CDA in de gemeente Boxmeer. Het huidige raadslid (55) moet volgende maand Erik Ronnes opvolgen als die naar de Tweede Kamer vertrekt. “Het raadswerk is heel uitdagend, maar ik wil het ook wel eens van de andere kant zien”, vertelt Stevens, die over de nodige bestuurlijke ervaring beschikt en al sinds 2006 zitting heeft in de Boxmeerse gemeenteraad.

“Wonen, werken en leefomgeving zijn de grootste uitdagingen voor de komende jaren”, vervolgt Stevens. “Als raadslid heb ik al veel voorzetten mogen geven op deze werkgebieden en nu zijn het aandachtspunten waar ik als wethouder mee aan de slag kan.” Stevens krijgt - net als Erik Ronnes - onder andere de portefeuilles Natuur en Landschap, Ruimtelijk Ontwikkeling, Milieu en Afval en Toerisme en Recreatie onder zijn hoede. “De portefeuilles die ik nu als raadslid heb, lopen nagenoeg parallel met die van Erik.” 

Voortzetting
Toen Stevens door de CDA-fractie gevraagd werd om Ronnes op te volgen, moest hij wel even nadenken, erkent hij. “Als politicus kun je morgen bedankt zijn, dus ik wilde wel garanties hebben dat ik mijn bedrijf kan voortzetten na mijn periode als wethouder.” Stevens heeft al dertig jaar een akkerbouwbedrijf in Vortum-Mullem, waar hij suikerbieten en aardappelen teelt. “Uiteraard moest het ook thuis te combineren zijn”, vult de vader van drie kinderen aan. “Laat overigens duidelijk zijn dat het een geweldige uitdaging is om je in te zetten en vorm te kunnen geven aan de ontwikkelingen voor ruimte en bewoners van de gemeente Boxmeer.”

Bron: Kliknieuws 17 maart 2015 Door Martijn Schwillens Foto: Ingrid Driessen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.