16 maart 2017

Ontwikkelingen bouwverkeer De Zonnegolven

Tijdens het vragenhalfuurtje van de raadsvergadering op 14 maart 2017 heeft het CDA het volgende gevraagd:

Wij hebben begrepen dat het bouwverkeer van de nieuw te bouwen woningen niet zoals eerder is beloofd via de Munselse Hoeve, maar over de nieuwe fietsstraat geleid zal worden. Met name gezien de veiligheidsrisico’s voor de daar wonende 80 kinderen willen wij u de volgende vragen stellen.

Vragen:

1. De bewoners van de wijk Zonnegolven is een jaar geleden in een gesprek én een aantal weken geleden in een brief beloofd dat nadat de fietsstraat was aangelegd er geen bouwverkeer meer over deze straat zou gaan en dat het bouwverkeer van de resterende te bouwen huizen ontsloten zou worden via de Munselse Hoeve, dit i.v.m. de verkeersveiligheid. Maar hier wordt nu van afgeweken, het bouwverkeer zal niet over de Munselse Hoeve, maar over de nieuwe fietsstraat geleid worden. Hoe kan het dat hier zomaar van afgeweken gaat worden?

2. Wat gebeurt er als je het bouwverkeer van 6 zeer grote te bouwen huizen over een fietsstraat laat gaan? Daar waar dagelijks ong. 80 kinderen uit deze wijk over naar school gaan en waar de auto’s van 83 huishoudens de wijk in en uit moeten?

3. Wat betekent dit voor de nieuwe bestrating? En wat gebeurt er met het fietspad als de bouw afgerond is en wordt deze weer in orde gemaakt met gemeentelijk geld?

4. De reden die voor deze verandering is aangevoerd, is dat de Munselse Hoeve te smal is voor bouwverkeer. Volgens bewoners scheelt de breedte van de straat erg weinig met de breedte van de nu gekozen weg, zeker als je de scherpe bocht in de Zonnegolven meerekent. Beaamt u dit?

5. Hoe gaat u ervoor zorgen dat hierdoor geen onveilige situaties ontstaan?

6. Wanneer gaat u hierover duidelijk communiceren met de wijk?

7. Kunt u duidelijkheid scheppen over hoe straks het bouwverkeer geleid gaat worden als de percelen aan de Munselse Hoeve, die de gemeente onlangs in de verkoop heeft gedaan, verkocht zijn?

Vriendelijke groet,

Vera Brouns-Wagenaars

CDA-Boxtel-Liempde

Hieronder zijn de antwoorden opgenomen:

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.