01 mei 2017

Koningsdag, Lintjesregen, Speerpunten (Column MooiBoxtel april 2017)

Koningsdag

Morgen vinden er vele Oranje-festiviteiten voor jong en oud plaats: van fietsversieren, Koningstoernooien, vrijmarkten tot Boxtel Zingt. We wensen iedereen een fijne Koningsdag!

Lintjesregen

Tijdens de traditionele lintjesregen zijn ook dit jaar weer mensen in onze gemeente gedecoreerd. Het CDA feliciteert alle ontvangers van een lintje. We willen al onze vrijwilligers enorm bedanken voor hun inzet.

Speerpunten

Enkele weken geleden hebben we tijdens de gemeenteraadsvergadering de Kadernota vastgesteld. In de Kadernota worden de speerpunten en de plannen neergezet. Het CDA heeft tijdens deze raadsvergadering de volgende punten naar voren gebracht.

De Groene Poort

Het CDA blijft zich inzetten voor het behoud van het informatiepunt bij De Groene Poort. Wij vinden dat de financiële bijdrage hiervoor opnieuw opgenomen moet worden in de begroting. De Groene Poort is immers de grootste recreatieve trekker van Boxtel. De motie die we hiervoor hebben ingediend, is helaas niet aangenomen door de gemeenteraad.

Brievenbussen

Een andere motie die we hebben ingediend, ging over het behoud van zo veel mogelijk brievenbussen in onze gemeente. We hebben de wethouder opgeroepen om contact op te nemen met PostNL om in ieder geval de brievenbussen bij seniorencomplexen te behouden. Deze motie is unaniem aangenomen.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid vindt het CDA dat er te weinig energie is gestopt in het stimuleren van bewezen kleine en grote duurzaamheidsprojecten. We hoeven niet het wiel uit te vinden in Boxtel, maar moeten samen dingen oppakken die zeker effect hebben. En als we in 2030 energieneutraal willen zijn, dan moeten we inzetten op die bewezen methoden en inwoners en bedrijven helpen en laten zien dat duurzamer leven een positief effect heeft, ook op onze eigen portemonnee.

Openbare ruimte 

We hebben eerder aangegeven dat we willen dat er geïnvesteerd wordt in veilige wegen, stoepen en fietspaden in de gehele gemeente Boxtel. We zijn blij dat dit streven is opgenomen in de Kadernota en hopen dat de uitvoering voortvarend wordt opgepakt.

Sociaal beleid

Als het gaat om het sociaal beleid wilt het CDA dat er meer geld gereserveerd wordt voor Jeugdzorg en meer ambulante hulp op middelbare scholen.

Er moet meer gedaan worden om armoede en eenzaamheid te bestrijden, structurele maatregelen zijn hard nodig. Met betrekking tot onze senioren willen we dat het Vergrijzingsbeleid wordt opgestart en willen we een integraal seniorenbeleid door en voor senioren.  

Wij staan altijd open voor mensen die met ons mee willen denken en praten over de Boxtelse politiek. Wilt u bij ons aansluiten, een keer komen kijken of kent u iemand dat leuk zou vinden, laat het ons weten!

Heeft u andere opmerkingen of suggesties? U kunt ons bereiken via [email protected].

Website: www.cda.nl/noord-brabant/boxtel-liempde

Facebook: Cda Boxtel-Liempde 

Twitter:@cdaboxtel

 

Hartelijke groeten,

Hélène van As, Vera Brouns en Kubra Atalay

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.