02 mei 2018

Beeldvormende bijeenkomst Beleidsprogramma 2018-2022

Dinsdag 8 mei vindt er een beeldvormende vergadering plaats over de contouren van het beleidsprogramma 2018-2022 (opgesteld door de coalitiepartijen). Het CDA Boxtel-Liempde-Lennisheuvel heeft ervoor gekozen om niet deel te nemen aan deze beeldvormende vergadering waar alleen raads- en steunfractieleden bij aanwezig mogen zijn. We zullen onze reactie op het beleidsprogramma geven tijdens de raadsvergadering van 5 juni. 

Lees hieronder onze brief aan de voorzitter van de gemeenteraad waarin we onze overwegingen kenbaar maken om niet deel te nemen aan de bijeenkomst van 8 mei. 

Geachte voorzitter van de Raad van de gemeente Boxtel, burgemeester Mark Buijs,

We hebben de contouren van het beleidsprogramma 2018-2022 ontvangen met daarbij de uitnodiging om hierover op 8 mei tijdens een beeldvorming van gedachten te wisselen.

Het CDA Boxtel-Liempde-Lennisheuvel kan zich niet herkennen in het ons aangeboden beleidsprogramma 2018-2022. Met name de gekozen vier belangrijkste onderwerpen en het benoemen van de fiets als belangrijkste oplossing voor onze verkeersproblemen staat zover af van onze voorstelling van de werkelijkheid dat wij hier niet in mee gaan bewegen.  

Het vertrouwen in de oude/nieuwe coalitie heeft al een enorme deuk opgelopen voordat het nieuwe college is benoemd.
Wij zijn de afgelopen weken meerdere keren benaderd door zeer teleurgestelde/boze inwoners van onze gemeente. Ook wij vinden de gang van zaken niet correct.

Wij hadden onze inhoudelijke punten graag tijdens de coalitieonderhandelingen willen inbrengen, helaas hebben wij hiertoe geen enkele uitnodiging mogen ontvangen en dus geen enkele mogelijkheid gehad. Wij mochten slechts één keer tijdens een openbare bijeenkomst de verkiezingsuitslag komen duiden zonder (inhoudelijke) discussie.

Gelet op bovenstaande punten zien wij geen meerwaarde om tijdens een (besloten) beeldvormende vergadering binnen de lijntjes wat aanvullingen te mogen doen. Daarom zullen wij niet deelnemen aan de beeldvormende bijeenkomst van 8 mei a.s.
Tijdens de oordeels- en besluitvormende raadsvergadering zullen wij uiteraard onze opbouwende kritiek op het beleidsprogramma 2018-2022 kenbaar maken in het belang van onze gemeente en haar inwoners. 

Tot ziens en vriendelijke bezorgde groeten, 

CDA Boxtel-Liempde-Lennisheuvel

Helene van As-Jaspers
Vera Brouns-Wagenaars
Kubra Atalay

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.