04 maart 2015

CDA bezoekt provincie

CDA bezoekt provincie
100% Brabant

 

“Alles is cultuur, en Brabant ís cultuur”, aldus CDA-gedeputeerde Brigite van Haaften. Zij hield een gloedvol betoog tijdens een werkbezoek aan het provinciehuis van de CDA-afdelingen Boxtel-Liempde en Sint-Michielsgestel. Aanleiding waren natuurlijk de verkiezingen voor de provincie op 18 maart a.s.

 

Het bezoek was een coproductie van twee CDA-afdelingen. En dat is geen toeval, want de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel staan aan de vooravond van een ambtelijke fusie.  Beide gemeenten voegen per 1 januari 2016 hun ambtelijke organisaties samen. Met deze gezamenlijke activiteit nam het CDA daar alvast een voorschot op.

 

Dikke deur
Er namen zo’n 30 leden deel aan het bezoek. Zij kregen uitleg over de provinciale organisatie en het politieke bestuur. Natuurlijk werd ook de ‘dikke deur’ voor de Statenzaal uitvoerig bekeken, waar destijds alle Brabanders een dubbeltje aan zouden doneren. Dat leverde in verschillende gemeenteraden zo’n tumult op, dat uiteindelijk niet iedere gemeente daaraan meedeed.

 

Marianne van der Sloot was ook nog even bij het bezoek aanwezig. Zij is lijsttrekker voor het CDA en moet ervoor gaan zorgen – met haar campagneleus 100% Brabant - dat de positieve peilingen van dit moment waarheid worden…..

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.