16 mei 2018

Concept-jaarplan en ontwerp begroting 2019 Regio Noordoost Brabant

Lees hier de reactie van het CDA op het Concept-jaarplan en ontwerp begroting 2019 van Regio Noordoost Brabant.

Geen zienswijze vanuit het CDA want wij kunnen ons vinden in het voorstel en in het voorgestelde beleid voor 2019.
Er vindt ook geen wijziging plaats in de gemeentelijke bijdrage dus dat is voor ons een tweede reden om geen zienswijze in te willen dienen.
Maar wel aandachtspunten waarvan onze fractie graag wil dat de verantwoordelijk wethouder/portefeuillehouder het onder de aandacht brengt.

1.Communicatie
De groeiende organisatie verbeterd zijn communicatie richting raden en college’s. 
Daar ontbreekt het wat ons betreft niet aan maar wel lijkt het ons nuttig een opzet te maken vvoor communicatie richting burgers.
Zodat de onbekendheid van vele inwoners van ozne regio m.b.t agrifood weggenomen wordt.

2.Bedrijfsgrond
Pagina 6 Prognoses voor bedrijventerreinen 2018 gestart ,2019 regionale uitwerking kan denkt het CDA ook nog kansen opleveren voor Boxtel.Wij verwachten dat de wethouder actief gaat proberen meer bedrijfsgronden te mogen ontginnen en verkopen. 

3.Brussel
En als laatste wil men in 2019 de lobby richting Brussel intensiviseren, d.m.v. consultaties, papers en werkbezoeken. Men gaat actief inspelen op het binnenhalen van subsidies en het ontvangen van buitenlandse delegaties. Er staat dat men om onze regio onder Europese aandacht te brengen Nederlandse europarlementariers met Agrifood in hun pakket  en 1 Eurocommisaris gaan uitnodigen. Dat vinden wij niet zo ambitieus.

Kunt u informeren of men voor concrete zaken gaat lobbyen of voor de regio in zijn algemeenheid en zijn er zaken in Boxtel welke wij hierbij in kunnen brengen voor onze Agrifood bedrijven?

Antwoord: de burgemeester zegt toe de eerste twee zaken aan te kaarten in het overleg.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.