11 maart 2018

De groene kabouter

Deze week hebben 10 CDA-leden ’s avonds laat een groene kabouter geplaatst bij 55 sportclubs, zorginstellingen, (muziek)verenigingen en andere mooie initiatieven in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Met deze actie spreekt het CDA haar grote waardering uit voor de vele vrijwilligers en mantelzorgers in onze gemeente. Zij doen hun werk vaak onzichtbaar: “De kaboutertjes zullen het wel gedaan hebben”. 

Lijsttrekker Hélène van As: “Wij geloven niet in kabouters maar in de grote betrokkenheid van mensen die zich belangeloos inzetten. Het geeft de kracht van de gemeenschap weer die we in de afgelopen raadsperiode heel duidelijk hebben ervaren. Met deze positieve campagne vragen wij aandacht voor alle vrijwilligers en mantelzorgers die veel doen voor ons allemaal. Vrijwilligerswerk is immers niet vrijblijvend. Zonder hen zou onze gemeente niet zoveel sportclubs, evenementen en andere verenigingen tellen.”

Uiteraard zijn er nog veel meer vrijwilligers en organisaties actief, maar met dit bescheiden kabouterinitiatief wil het CDA graag haar grote waardering uitspreken voor het werk van al die vrijwilligers en mantelzorgers die onze mooie gemeente rijk is en waar onze gemeenschap op draait. 

Vrijwilligers en mantelzorgers lopen in de praktijk vaak tegen een aantal blokkades op. Ook door de toenemende vergrijzing en andere invulling van tijd wordt het steeds moeilijker om voldoende vrijwilligers te vinden. Dit geldt voor Boxtel maar vooral ook voor Liempde en Lennisheuvel waar onvoldoende woningen gebouwd worden en veel jongeren noodgedwongen wegtrekken. 

Het CDA wil de vrijwilligers en mantelzorgers steunen en faciliteren en heeft daarvoor concrete maatregelen in haar verkiezingsprogramma (https://www.cda.nl/noord-brabant/boxtel-liempde/) opgenomen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.