06 juli 2020

Vera Brouns-Wagenaars verkozen tot lijsttrekker van het CDA Boxtel

Tijdens de Algemene ledenvergadering (ALV) van 6 juli hebben de leden van het CDA Boxtel huidig fractievoorzitter Vera Brouns-Wagenaars unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de aanstaande herindelingsverkiezingen. Vera Brouns-Wagenaars is na haar studies Lerarenopleiding Biologie en HEAO bedrijfseconomie, jarenlang werkzaam geweest bij Unilever. Tegenwoordig werkt ze als docent Biologie aan het Elde College in St. Michielsgestel.

Vera Brouns-Wagenaars is vereerd met haar benoeming tot lijsttrekker. Brouns-Wagenaars: “Elke dag ben ik blij en trots om Boxtelse te zijn, trots op onze samenleving, economie en cultuur. Maar die mooie gemeenschap zijn we niet zomaar geworden en dat zullen we ook niet zomaar blijven. Ook in onze gemeente zijn er mensen die te maken hebben met allerlei problemen, problemen die er niet zouden moeten zijn en oplosbaar zijn. Het enige wat ik u echt kan beloven, is dat ik mijn best doe. En in plaats van meer beloftes, doe ik een oproep:
- laten we samen de problemen van onze inwoners en ondernemers aanpakken en oplossen;
- laten we met elkaar Boxtel weer financieel gezond en bewoonbaar maken;
- laten we zowel Jeugdzorg als WMO eindelijk eens structureel aanpakken;
- kies voor het CDA omdat het anders kan, zelfs anders moet”.

Het bestuur en de leden van het CDA Boxtel zijn, gezien de rol die de CDA-fractie met verve vervult in de huidige raadsperiode, zeer tevreden met de benoeming van Vera Brouns-Wagenaars als lijsttrekker. Voorzitter Han Swinkels: “De fractie vervult haar rol door écht te luisteren naar wat er leeft en speelt, door directe communicatie en door samen met inwoners en ondernemers concrete en praktische oplossingen te creëren. Oppositie voeren betekent voor het CDA positief kritisch meedenken, waarbij we onze visie niet onder stoelen of banken steken. Met grote regelmaat pakt de fractie verbeterpunten op en brengt deze onder de aandacht van de gemeenteraad, wethouders en burgemeester.”

De kandidatenlijst wordt verder aangevuld door de huidige fractieleden Kubra Atalay (plaats 2) en Roel de Los Hoyos (plaats 3). Op plaats 4 staat steunfractielid Gijs van der Heijden en op plaats 5 steunfractielid Bernadette Hoogakker-Van Vlerken.
De komende tijd wordt aan de slag gegaan met het vervolg van de kandidatenlijst. In augustus zal de volledige kandidatenlijst gepresenteerd worden. Ook wordt hard gewerkt aan het verkiezingsprogramma waarin duidelijk naar voren zal komen waar het CDA Boxtel voor staat. Het bestuur en de leden van het CDA Boxtel kijken met veel vertrouwen uit naar de herindelingsverkiezingen van woensdag 18 november 2020.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.