08 december 2019

Raadsvoorstel: Verbreed gemeentelijk Rioleringsplan

Complimenten voor de onderbouwing van het Gemeentelijk Rioleringsplan. De beleidswijzigingen zijn overzichtelijk en beargumenteerd weergeven en ook de financiën zijn helder weergegeven. De doorrekening van de rioolheffing om het kostendekkend te houden zorgt ervoor dat de kosten evenredig en eerlijk verdeeld worden. Goed dat dan ook gekomen is voor een middeling van de kosten en hierdoor de rioolheffing de komende jaren niet met al te grote sprongen zal stijgen. 

Het CDA vind het goed dat alvast voorgesorteerd word op de Omgevingswet. Wanneer de Omgevingswet er uiteindelijk komt zijn wij op dit gebeid al voorbereid.
Ook de burger kan alvast een handje helpen doordat afkoppeling gestimuleerd wordt. Dat hier ook nog eens een budget voor is gereserveerd is des te beter. Maar hoe zit dit met inwoners die in een huurhuis van JOOST wonen? Toch een aanzienlijk inwoneraantal in Boxtel. Bent u van plan om ook gesprekken met JOOST te gaan voeren voor de afkoppeling van regenwater?

Het CDA heeft nog enkele vragen over punten die niet helder waren. 
U zegt dat het omslachtig is dat er op dit moment drie voorzieningen bestaan? Het CDA heeft hier geen vraagtekens bij, maar heeft wel vraagtekens bij het feit dat voorzieningen op 1 hoop worden gegooid. Hoe wordt die boekhoudkundig toch apart gehouden? Of beter gezegd gaat u uit van dezelfde prognoses?

Tot slot: Worden de aandachtspunten van het Waterschap de Dommel nog meegenomen in het Rioleringsplan of in de uitvoering hiervan?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.