18 juli 2018

Schriftelijke vragen Bouwplannen Selissen

Het CDA is verheugd dat er voortvarend gestart is met de plannen voor het bouwen van woningen in Selissen/Munsel, maar we vinden dat er nog goed naar de ontsluiting van deze wijk gekeken moet worden. We hebben daarom schriftelijke vragen gesteld.

Lees hieronder de brief die we aan het college hebben verstuurd.

Geacht college,

De gemeente Boxtel heeft nog een ruime woningopgave in te vullen. Het CDA Boxtel-Liempde-Lennisheuvel vindt dat alle beschikbare inbreidings- en uitbreidingslocaties bekeken dienen te worden zodat we deze opgave halen. We zijn dan ook verheugd dat er voortvarend gestart is met de plannen voor het bouwen van woningen in Selissen/Munsel. Wel bestaat er onder de bewoners van de aanliggende straten nogal wat onrust over de ontsluiting van deze relatief grote woonwijk. De onrust is in de afgelopen weken toegenomen nadat bleek dat er van 19 juni tot 4 juli draden (verbonden met kastjes) zijn geplaatst op een drietal straten ter hoogte van het kruispunt Dukaat-Duit-Statendaalder om de passerende voertuigen te meten.Het CDA Boxtel-Liempde-Lennisheuvel heeft hierover de volgende vragen:

1. Zijn bewoners geïnformeerd over het plaatsen van deze apparatuur?
2. Wordt bij het meten rekening gehouden met afnemend verkeer als gevolg van de zomervakantie?3. Is er een relatie tussen het plaatsen van deze meetapparatuur en het voorontwerp bestemmingsplan Heem van Selis?
4. Zijn er nog andere ontsluitingsmogelijkheden van de wijk bekeken? Is de ontsluiting van de nieuw te bouwen woonwijk via de eerste zijstraat links van de Dukaat ook bekeken?
5. Waarom heeft u voor de huidige voorgestelde oplossing gekozen?           
Naar onze mening zorgt deze ontsluiting voor veel overlast voor de buurt en de daar gevestigde bedrijven.
6. Om hard rijden door de Dukaat in de toekomst te voorkomen zouden wij een fietsstraat met de auto als gast ook een optie vinden, wordt deze mogelijkheid ook onderzocht?
7. Omwonenden zitten met veel vragen waar ze geen antwoord op hebben gekregen. Zou u om onrust te voorkomen de communicatie naar de omwonenden zorgvuldiger op kunnen pakken?

Het CDA hoopt dat met de beantwoording van deze vragen de positieve grondhouding van de buurt jegens de nieuw te bouwen woonwijk niet verder aangetast wordt.

Met vriendelijke groet,
Fractie CDA Boxtel-Liempde-Lennisheuvel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.