22 september 2017

BredaVandaag: CDA; Subsidie aan dorps- en wijkraden in het gedrang

Door Wijnand Nijs (BredaVandaag.nl);

" Het CDA vreest dat de dorps- en wijkraden in de problemen komen met hun subsidie-aanvraag. Oorzaak is volgens de fractie het niet beschikbaar zijn van het juiste aanvraagformulier.  "

Lees het gehele artikel op http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/2017-09-22/cda-subsidie-aan-wijkraden-het-gedrang  

 

Gehele vragenset zoals gesteld door het CDA Breda:

 

Van: Jeroen Bruijns

Betreft: vragen op basis van art.9 Reglement van Orde 

Onderwerp: Subsidieformulieren dorps- en wijkraden                          

 

Bavel, 22 september 2017

           

Geacht College,

Naar aanleiding van signalen uit de verenigde dorps- en wijkraden over het nog steeds niet beschikbaar zijn van de formulieren voor het aanvragen van subsidiering van de belangrijke werkzaamheden die deze organisaties verrichten ben ik genoodzaakt u onderstaande vragen te stellen.

 

Context

De dorps- en wijkraden moeten elk jaar voor 1 oktober de subsidie aanvragen middels een speciaal subsidiedocument. Dit is tot de dag van vandaag nog niet ontvangen bij de organisaties, noch te vinden op de gemeentelijke site breda.nl. Vorig jaar was dit ook al zo kort dag en toen is er verbetering beloofd, vandaag de dag bleken dat slechts loze woorden.

 

Vragen:

 

1.       Waarom zijn de subsidie aanvraagformulieren 2018 wederom niet tijdig beschikbaar gesteld aan de dorps- en wijkraden en  gepubliceerd op breda.nl?

2.       Hoe gaat u ervoor zorgen dat volgend jaar de dorps- en wijkraden geïnformeerd worden wanneer de aanvraagdocumenten beschikbaar komen en dat deze zelfde documenten tijdig, minimaal 1 maand voor de uiterste inleverdatum, gepubliceerd en toegezonden worden.

 

 

Met vriendelijke groet,

Jeroen Bruijns

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.