20 april 2023

Marc van Oosterbosch vanavond voor het laatst bij de Bredase gemeenteraad.

Zoals al eerder werd bericht heeft CDA-Raadslid Marc van Oosterbosch na 5 jaar besloten de Bredase politiek te verlaten. Een drukkere internationale baan is de reden van dit besluit. Vanavond, tijdens de z.g. Debatraad, neemt hij afscheid. Als vaker initiatiefrijk, komt hij nog met een laatste motie onder de naam “Een leven lang wonen in eigen wijk of dorp”. Karakteristiek voor zijn inzet, voor de mensen dichtbij, voor onderwerpen dit hem dicht aan het hart liggen!
Het CDA Breda dankt Marc voor zijn periode als raadslid en wenst hem veel geluk in de toekomst.
(UIT het vorig persbericht:)
Marc: “Mijn verantwoordelijkheden op het werk zijn sinds november vorig jaar uitgebreid waardoor ik nog meer internationaal onderweg ben. Dat valt niet langer meer te combineren met het werk als raadslid. Als volksvertegenwoordiger moet je je 100% kunnen inzetten voor de samenleving en ik kan dat vanwege mijn baan helaas niet meer waar maken”. Marc blijft wel lid van het CDA en zal het lokale bestuur strategisch gaan adviseren. “Vanzelfsprekend, ik voel me nog altijd verbonden met het gedachtegoed en heb een mooie tijd gehad met fantastische collega’s”.
Fractievoorzitster Karlijn van den Berg: “Nooit leuk als een waardevol fractielid het team verlaat natuurlijk, maar wel begrijpelijk. Ondanks zijn drukke baan heeft hij veel voor de fractie betekend. En daar zijn we hem dankbaar voor.”
Caspar Rutten gaat van Oosterbosch vervangen. Hij is de volgende op de kieslijst en met zijn jarenlange politieke ervaring een goede opvolger. Van den Berg: “We zijn blij dat Caspar onze fractie weer compleet maakt. ”

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.