16 juni 2022

#Persbericht: Karlijn van den Berg nieuwe fractievoorzitter

De nieuwe fractievoorzitter van het CDA in de Bredase gemeenteraad is bekend. Karlijn van den Berg (34) zal het stokje overnemen van Jeroen Bruijns (32) die doorschuift als wethouder in het nieuwe College van B&W.

“Ik ga me inzetten om het vertrouwen in de politiek te herstellen, om de verbinding tussen de dorpen en de stad te zijn, om jongeren en vrouwen beter bij de politiek te betrekken en om samen verantwoordelijkheid te nemen voor een beter Breda” aldus Van den Berg.

Karlijn woont in Princenhage en werkt in het dagelijkse leven als arbeidsmarktspecialist voor de intergemeentelijke samenwerking rondom Bergen op Zoom.  Daarnaast is ze actief in het Ulvenhoutse verenigingsleven o.a. als lid van de Raad van Elf.

Aan de hand van het verkiezingsprogramma “De Kracht van Samen” zal de nieuwe fractie werk maken van leefbare, betrokken en fatsoenlijke stad en dorpen. Met speerpunten in het nieuwe coalitieakkoord als betaalbare koopwoningen voor jong & oud in eigen dorp- en wijk, goede verenigingsaccommodaties en een opgeruimde groene en hele openbare ruimte.

Lees hier meer over Karlijn haar motivaties en doelen in de gemeenteraad. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.