14 maart 2018

#BruijnsBlogt: 4 jaar hard werken voor een #BeterBreda!

[Bavel] De raadsperiode zit er bijna op, we werken in Breda tot de laatste donderdag door.  Daardoor is het wel extra hard werken deze dagen, want de campagne komt er nog eens bij. We sluiten af met een Debatraad over de punten waar deze Gemeenteraad nog op wil bijsturen. Volgende week woensdag 21 maart 2018 mag u het beleid bijsturen voor de komende vier jaren. Hopelijk mag ik daarna weer vier jaar hard werken als uw volksvertegenwoordiger. 

Laatste Debatraad Maar eerst de debatraad nog. Daarin zijn moties aangekondigd over de ontwikkeling van het Havenkwartier en de wijziging van de APV waarover ik laatst schreef. Met name zijn er zorgen over het vergunningsvrij maken van het maken van geluid. Want op basis waarvan kan je dan nog handhaven indien dit hinderlijk is voor de omgeving?   Daarnaast ook nog de toekomst van Werk aan de Wijk. Dat wil het college afschaffen, reinste kapitaal vernietiging van een goed activeringsbedrijf. Geef bewoners en personeel de kans het zelf door te starten, daar help je de Hoge Vucht en Tuinzigt meer mee dan weer een wijkontwikkelingsubsidie.

 

En dan nog het rekenkamerrapport over de WMO, ofwel het zorgaanbod waarover de gemeente gaat. Zo blijkt dat bij een kwart van de hulpbehoevende een ernstig tekort aan zorg is waardoor zelfstandig thuis wonen in het geding is. Ook blijkt dat de zorg niet dichterbij maar juist verder van mensen af is komen te staan, punten die onze zorg hebben.

15/03 Debatraad (19.30u)

Resultaten 2014-2018 De afgelopen jaren heb ik met hard werken veel mooie dingen kunnen bereiken voor onze dorpen. Zo is het me gelukt om CPO te stimuleren en bouwgrond te regelen waardoor nu starters en senioren huizen bouwen in bijv. Nieuw Wolfslaar. Ook lukte het de bezuiniging op sport te keren in investeringen, met nieuwe velden en banen bij vv Bavel en TV Bavel. Ging er een streep door hinderlijke regelgeving en kreeg uw op mijn initiatief Buurtrechten. Met lobby, petities en persoonlijke begeleiding kregen onze Harmonieën een plek aan tafel en politieke aandacht voor de amateurkunsten. Gaat het verbod op het hinderlijk parkeren van grote voertuigen  ook in de dorpen gelden en kwam er eindelijk een onderzoek met plan om de verkeersveiligheid op sportpark de Roosberg aan te pakken. En dan vergeet ik de talloze bemiddelingen en adviezen voor problemen die u ondervond. Voor een eerste periode is veel gelukt. Het was me een eer dit voor u te mogen doen. Ik hoop weer op uw stem:Lijst 4, plek 3; Jeroen Bruijns

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.