17 januari 2018

#BruijnsBlogt: De beste wensen voor een #BeterBreda!

Als verschenen in het Weekblad Nieuw Ginneken van 17-01-2018:

[Bavel] Hopelijk bent u net als ik zo goed als mogelijk met het nieuwe jaar gestart. Met oliebollen, vuurwerk, familie & vrienden. Elkaar het beste wensen, samen er een mooi jaar van gaan maken. In elk geval vanuit deze plek, voor als ik u nog niet ben tegengekomen; de beste wensen voor 2018!

Zo goed als mogelijk het jaar starten schreef ik al, want niet iedereen in onze stad en dorpen of in de wereld kon het oudjaar vieren zoals men zou willen Gewoon mensen zoals u en ik die ziek zijn, door armoede het niet breed hebben of eenzaam zijn.

Dit jaar maakte ik het in de eigen omgeving mee, dan beleef je de feestdagen toch anders. Je valt dan toch echt terug op waar het echt om gaat in het leven; familie & gezin, vrienden, vooral het samen zijn. De warme aandacht uit onze gemeenschap houdt je op zulke momenten ook op de been. Ik hoop dat we  met z’n allen die naastenliefde blijven tonen naar elkaar. Want niet iedereen kan altijd even makkelijk mee, daar moet oog voor zijn.

Goed voornemen

Als nieuwbakken fractievoorzitter heb ik mijzelf na de zomer al wat goede voornemens gemaakt. Een daarvan was het nog meer in gesprek zijn met de inwoners zoals we dat deden met onze praatplaten rond de begroting eind vorig jaar. Nog zo een vul ik vanaf deze editie in via deze blog. Want op straat, in de kroeg of op de sociale media kreeg ik steeds vaker de vraag om eens met een blog te starten over het werk in de gemeenteraad. 

Zeker omdat het niet vanzelfsprekend is om nog wat mee te krijgen van het politieke werk wat we daar verzetten. De lokale media bericht er maar summier over en online moet je het maar net voorbij zien komen.Het is ook gewoon belangrijk om niet bij toeval of bij problemen in contact te blijven maar ook zo via ons weekblad het werk zichtbaar te maken wat ik namens u mag doen in de raad. Dat is alvast een goed voornemen om mee te beginnen! 

Vanaf volgende week echt van start: #BruijnsBlogt

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.