Christel Bongartz - De Baat

Burgerraadslid

Voor Christel Bongartz (de Baat, 1964) bleek haar eerste bezoek aan Breda zo’n 25 jaar geleden liefde op het eerste gezicht. Ze is er nooit meer weggegaan.

Geboren en getogen in Cuijk vertrok Christel na het cum laude behalen van haar VWO diploma naar Antwerpen waar zij na 4 jaar afstudeerde als tolk-vertaler Engels en Spaans.

Tijdens haar kopstudie Commerciële Economie werkte ze als beëdigd tolk-vertaler voor diverse profit en non-profit organisaties. Haar loopbaan in het bedrijfsleven is altijd een combinatie geweest van (internationale) commercie en maatschappelijke betrokkenheid.
Een sprekend voorbeeld hiervan is haar directeurschap (2009-2016) van Breda Future, een internationaal tennistoernooi voor ATP en WTA spelers, waar topsport gecombineerd wordt met netwerkontvangsten en side events voor o.a. kinderen, vitale ouderen, rolstoeltennissers en diverse goede doelen.
 

2015 is Christel lid van de Bredase Sportraad en is ze als vicevoorzitter verantwoordelijk voor sportevenementen.

Breda is een stad voor top- en breedtesporters, jong en oud, met en zonder beperking. Met een gezonde balans tussen commerciële evenementen en buurtinitiatieven.  
Sport kan de héle stad verbinden.

Lijst 4 - #7

Samen in de startblokken voor een #BeterBreda

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.