14 januari 2018

Bouwhallen Carnaval Cranendonck

Afgelopen zaterdag was het zo ver; de officiële opening van de Bouwhallen in Budel en Soerendonk. De bijeenkomst was drukbezocht en erg gezellig. Dit geeft in onze ogen een prachtige afspiegeling van het project. Ook daarbij past een goede sfeer en inzet van velen.

Dit project is ooit gestart met een idee van enkele carnavalisten. Veel groepen moesten bouwen in vochtige schuren met lekkende daken. Dit kon zo niet langer. Uiteindelijk is ons toenmalige raadslid Noud van Leeuwen de mogelijkheden gaan inventariseren en daaruit bleek dat er kansen waren, maar daarvoor was de inzet van velen nodig. En die inzet kwam er. Wij vonden het als CDA bewonderenswaardig hoeveel betrokken inwoners van onze gemeente hun bijdrage konden leveren op allerlei mogelijke wijzen. De een achter de schermen, de ander op de werkvloer, noem het maar op. Wij zijn dus ook meer dan trots op dit geweldige resultaat! Burgerparticipatie in zijn meest zuivere vorm!

Met de officiële opening zijn de Bouwhallen nu ook in handen van Stichting Bouwhallen Carnaval Cranendonck. Deze club ontving voor hun werk, tijdens de opening, de Gouden Bok uit handen van Jean-Pierre Bax, de voorzitter van C.V. de Buulderbuk. Een bijzonder mooi gebaar voor een bijzonder mooie stichting! Mannen, proficiat!

Geniet van deze schitterende hallen en op naar een mooi carnavalsseizoen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.