14 juli 2017

Sportpark de Biezen: "Eerst onderzoek, daarna verder"

Het CDA sprak in de raadsvergadering van 6 juli haar zorgen uit over de gepresenteerde plannen voor de eventuele verplaatsing van sportpark de Biezen. De fractie van het CDA had zorgen over de financiële haalbaarheid van de plannen en de eventuele toekomstige inrichting van het huidige sportpark. De dagen erna heeft het CDA - samen met het DP, de VPD, de VVD en de PvdA - aan een motie geschreven waarin een oplossing zou komen voor de door het CDA aangedragen zorgen. Zowel de motie als het raadsvoorstel zijn aangenomen door de gemeenteraad.

Hierdoor moet het College eerst gaan onderzoeken of de drie projectontwikkelaars de financiële kracht hebben om een dergelijk groot project aan te kunnen. Ook heeft de gemeenteraad nu uitgesproken wat de kaders moeten zijn waarin woningbouw op sportpark de Biezen eventueel gerealiseerd kan worden.

Fractielid Rob Huijben:"Het CDA begon de vorige raadsvergadering met het uitspreken van steun voor een snelle oplossing van de problematiek van het huidige sportpark de Biezen voor vv Dongen. Het raadsvoorstel is in dat proces een stap in de richting. Dankzij de aangenomen motie zijn onze aandachtspunten en zorgen over de inrichting en financiële haalbaarheid voor een groot gedeelte weggenomen. Maar dit neemt niet weg dat het CDA er nog altijd kritisch, doch constructief, inzit. Onze voor-stem is geen stem voor de plannen van PvH en zeker niet een stem voor verplaatsing naar de Beljaart."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.