13 oktober 2017

Action: "Wat is de impact op de Noorderlaan?"

Het CDA heeft eerder aangegeven dat wij het belangrijk vinden dat de wethouder in gesprek gaat met omwonenden van de Lidl. Fractielid Annemarie van Eenennaam:"Windmolenweg 3 en 4 zijn inherent met elkaar verbonden. Gaan we nu akkoord, dan komt er een Action. Op zich hebben wij geen bezwaar tegen het raadsvoorstel op zichzelf, maar hebben wij wel bezorgdheid over de gevolgen van de Action voor omwonenden. Wij begrijpen dat veel mensen graag een Action willen in Dongen. Dat het drukker gaat worden is duidelijk, maar het is voor ons onduidelijk of de Noorderlaan op termijn binnen wenselijke normen blijft voor veiligheid en luchtkwaliteit."

 Dat het drukker gaat worden is duidelijk, maar het is voor ons onduidelijk of de Noorderlaan op termijn binnen wenselijke normen blijft voor veiligheid en luchtkwaliteit."

Een van de insprekers tijdens de raadsvergadering refereerde al aan de te drukke en te onveilige Noorderlaan. Van Eenennaam: "De verkeersbewegingen op de Noorderlaan zijn nogal veranderd afgelopen paar jaar en deze zullen alleen maar groeien door de Lidl, de eventuele komst van de Action en de realisatie van de nieuwbouwwijk aan de Noorderlaan. Wij hebben onvoldoende gevoel of de Noorderlaan dit kan dragen."

Voordat het CDA een beslissing kan nemen heeft de fractie nog een aantal extra vragen gesteld aan de wethouder. Van Eenennaam: "Wij vragen ons af of de verkeersproblematiek is meegenomen in dit raadsvoorstel. Is de capaciteit voldoende, en wat is het effect op de luchtkwaliteit en de verkeersveiligheid van de Noorderlaan wanneer er een Action gerealiseerd is?".

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.