CDA DONGEN VERZIEZINGEN 2018
18 mei 2022

Annemarie van Eenennaam moet afzien van wethouderschap

Om medische redenen wordt Annemarie van Eenennaam (CDA) géén wethouder in het nieuwe college van de gemeente Dongen. Morgenavond (donderdag 19 mei) is de raadsvergadering waarin de benoeming van de nieuwe wethouders op de agenda staat, maar noodgedwongen trekt ze haar kandidatuur in.

Vandaag kreeg Annemarie slecht nieuws te horen in het ziekenhuis. ,,Tot mijn verdriet moet ik besluiten dat mijn kandidatuur voor wethouder niet door kan gaan. Ik heb de diagnose borstkanker gekregen waardoor de komende tijd mijn energie zal uitgaan naar behandeling. Ik dank de inwoners van Dongen die de afgelopen weken positieve reacties hebben gegeven op mijn kandidaat wethouderschap.’’

Het CDA is enorm geschrokken van het bericht. ,,Wij wensen Annemarie en haar gezin heel veel kracht en voorspoed toe. Dit komt aan als een mokerslag. We snappen dat we met het oog op de raadsvergadering ons snel moeten beraden over de politieke gevolgen. We gaan hierover in overleg met onze coalitiepartner Volkspartij Dongen. Maar eerst hebben we tijd nodig om het slechte nieuws van vandaag te kunnen laten bezinken’’, aldus CDA-fractievoorzitter Stijn Sips.      

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.