28 november 2021

CDA leert ’s Gravenmoer (nog) beter kennen!

Het CDA Dongen – ’s Gravenmoer kijkt terug op een ontzettend leuke en leerzame eerste editie van de Walk & Talk. Op zaterdagmiddag 27 november nam de Heemkundekring "Des Graven Moer" de leden van het CDA mee in een tocht door ’s Gravenmoer. Tegelijkertijd konden inwoners aansluiten om het gesprek aan te gaan met de CDA’ers. Het is voor herhaling vatbaar: veel geleerd, gezien en besproken.

De tocht startte om 13:00 uur bij dorpshuis De Geubel. Na het controleren van de coronatoegangsbewijzen startte de ruim 1,5 uur durende wandeling. Allereerst werd er een bezoek gebracht aan de Protestante Kerk, waar Bert Faro en dominee Jan Boom ons meenamen in de geschiedenis van dit prachtige gebouw. Vervolgens werd de tocht, onder aanvoer van Gerret Verhagen, vervolgd langs V.V. Oni en gymzaal 't Wiel. Via het Slagenlandschap en het natuurpad kwam we uit bij de Havenkade. En maakte we nog een stop bij de Oude Haven, om vervolgens terug te gaan naar de Geubel. Daar werd opgewarmd met koffie, thee en stroopwafels.

Stijn Sips, lijsttrekker van het CDA Dongen - ’s Gravenmoer, is enthousiast: “We hebben deze middag veel gezien en veel geleerd. De Heemkundekring heeft plekken aangedaan die ook politiek actueel zijn, zoals de onderwijshuisvestiging, hoogspanningslijn 380kV en nieuwbouwwijk. Fijn dat de inwoners ook enthousiast waren na de wandeling. We kijken nu al uit naar de volgende editie in Klein-Dongen-Vaart.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.