29 september 2017

Nieuw plan van aanpak onderwijshuisvesting

In de raadsvergadering van 28 september is het vernieuwde plan van aanpak onderwijshuisvesting door de raad vastgesteld. Het CDA heeft met alle andere partijen een motie ingediend om ervoor te zorgen dat de raad halfjaarlijks op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van het plan van aanpak.

Al met al hebben we nu een plan van aanpak waarbij we ervoor blijven zorgen dat onze kinderen in kwalitatief goede gebouwen onderwijs kunnen volgen

Fractielid Annemarie van Eenennaam: "In de motie hebben we ook de wethouder opgeroepen om halfjaarlijks te kijken of de vastgestelde volgorde van nieuwbouw nog steeds actueel is. Zo worden alle schoolgebouwen in de goede volgorde vervangen en/of gebouwd. Ook hebben we meegegeven dat het ene project het andere project niet in de weg mag zitten qua planning. Wanneer de nieuwbouw van een school vertraging oplevert, mag dit geen vertraging opleveren voor de bouw van een andere school. Al met al hebben we nu een plan van aanpak waarbij we ervoor blijven zorgen dat onze kinderen in kwalitatief goede gebouwen onderwijs kunnen volgen."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.