15 september 2017

Subsidiebeleid: "Meer ruimte voor nieuwe ideeën"

Het subsidiebeleid van de gemeente is vernieuwd, en in dit beleid is gelukkig meer ruimte voor verfrissende en nieuwe ideeën vanuit Dongen, 's Gravenmoer, Klein-Dongen en Dongen-Vaart. Fractievoorzitter André Vonk: "Het oude beleid was aan vernieuwing toe. We vinden het goed dat in de voorbereiding naar het nieuwe beleid de verenigingen en stichtingen centraal hebben gestaan. Zij hebben de input gegeven, en het beleid is rond deze input gevormd".

"We vinden het goed dat in de voorbereiding naar het nieuwe beleid de verenigingen en stichtingen centraal hebben gestaan. Zij hebben de input gegeven, en het beleid is rond deze input gevormd"

Ook is het CDA blij dat de mogelijkheid tot indexeren is opgenomen. De subsidies zijn de afgelopen jaren niet geïndexeerd. "De kosten van de verenigingen gaan elk jaar door onder andere de inflatie omhoog, dan is het wel net zo logisch dat wij als gemeente de subsidies indexeren." aldus Vonk. 

Nieuw in het beleid is het innovatiebudget. "Met dit budget kan de gemeente nieuwe ideeën, evenementen en andere initiatieven ondersteunen. Jaarlijks hebben we daar € 15.000 voor in de begroting zit. Wel is voor het CDA belangrijk dat dit budget goed is in te zetten op diverse manieren, zonder dat we als raad daar te veel kaders aan gaan stellen." besluit Vonk. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.