19 januari 2017

Weer twee CDA-punten gerealiseerd: fitnesstuin en WiFi

Ondanks dat het CDA in de oppositie zit heeft de fractie weer twee speerpunten van de partij kunnen realiseren in de gemeente: de realisatie van een senioren fitnesstuin en de realisatie van een gratis en openbaar WiFi-punt.

Senioren Fitnesstuin

Een Fitnesstuin voor senioren is een erkende manier om ouderen aan te sporen om in de buitenlucht te bewegen door gebruik te maken van afwisselende beweegtoestellen in een vriendelijke buiten omgeving. Fractielid Rob Huijben: "Cambreur-leerlingen hebben vorig jaar hiervoor de mogelijkheden en kosten in beeld gebracht en de CDA-fractie heeft aanvullend een voorstel ingediend voor een haalbaarheidsonderzoek, maar kreeg hiervoor geen steun van de andere partijen in de gemeenteraad. Het CDA is dan ook ontzettend blij dat het initiatief voor een fitnesstuin o.a. door de Wijkraad West II is opgepakt met als resultaat dat de fitnesstuin er gaat komen, zoals het college tijdens de oudejaarsbijeenkomst heeft aangekondigd. Het CDA is blij voor de toekomstige gebruikers van de fitnesstuin!"

Openbaar WiFi-punt

Ook heeft het CDA vorig jaar een voorstel ingediend om gratis en openbare WiFi-punten te realiseren in de gemeente. Tijdens de oudejaarsbijeenkomst van de gemeente werd het eerste WiFi-punt geopend op het Looiersplein. Het CDA hoopt dat na het Looiersplein er ook op andere openbare plaatsen een gratis en openbaar WiFi-punt komt, zoals het Geubelplein in 's Gravenmoer, het nieuwe dorpsplein in Dongen-Vaart en in de nieuw te bouwen Cammeleur.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.