Kees de Jong

#5 | Dongen Vaart

Kees, 61 jaar, is agrariër in Dongen Vaart en dagelijks bestuurslid van het Waterschap Brabantse Delta. Hiernaast is hij actief bij Energie Dongen als bestuurslid. Duurzaamheid heeft Kees hoog in het vaandel staan. Zijn kennis en ervaring is van enorme toegevoegde waarde.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Kees de Jong (60) en ik ben getrouwd met Lia. Samen hebben we een zoon die naast zijn baan elders bij ons in het agrarisch bedrijf zit en twee dochters die inmiddels de deur uit zijn. We hebben een melkveebedrijf en een kattenpension als neventaak. Naast mijn werkzaamheden op de boerderij ben ik altijd maatschappelijk betrokken geweest. Zo was ik in het verleden o.a. voorzitter van KPJ Dongen, ZLTO Dongen-Loon op Zand en van de ledenraad van Rabobank Tilburg en omstreken. Momenteel ben ik lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Brabantse Delta en bestuurslid van Energie Dongen.

Waarom wil je gemeenteraadslid worden?
Mijn ervaring is dat voor het oplossen van maatschappelijke kwesties een goed gemeentebestuur cruciaal is. Omdat mijn voorkeur uitgaat naar het hebben van een rol in het nemen van beslissingen, boven het alleen commentaar daarop leveren, heb ik me kandidaat gesteld. Hierbij kan ik mijn ervaring, kennis en verbinding tussen inwoners en bestuurders inzetten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.