Stijn Sips

Lijsttrekker

Op vrijdag 3 september is Stijn Sips unaniem gekozen door de leden van het CDA Dongen – ’s Gravenmoer tot lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Voor het bestuur een mooie bekrachtiging van de alreeds ingezette vernieuwing.

Het bestuur van het CDA Dongen – ‘s Gravenmoer droeg Stijn Sips voor aan haar leden. Stijn Sips is sinds 2019 zeer actief voor het CDA. Zo heeft hij meegeschreven met het CDA Visiedocument, heeft hij zich ingezet voor leden- en kandidaten werving, is hij voorzitter van de Communicatie Commissie en is hij steunfractielid.

Stijn Sips, 20 jaar oud, is een echte Dongenaar. Hij is 3e jaars Geneeskunde student aan het Erasmus MC en werkzaam op de Spoedeisende Hulp van het Erasmus MC. Stijn is al vanaf jonge leeftijd maatschappelijk betrokken. De Dongense jeugd kent hem wellicht als actieve leerling op het Cambreur College. Hij was lid van het Lagerhuis debatteam, de leerling vereniging, Model United Nations en betrokken bij de nieuwbouw. “In onze gemeente voel ik me erg thuis. Ik neem graag de verantwoordelijkheid op me om voor de belangen van onze Dongenaren op te komen” aldus de nieuwe lijsttrekker.

Afdelingsvoorzitter Mark van den Broek legt uit waarom de keuze is gevallen op Stijn Sips: “Stijn is naar de opvatting van de vertrouwenscommissie als geen ander in staat een nieuwe koers en vernieuwing van het CDA Dongen-'s Gravenmoer te bewerkstelligen. Stijn is verfrissend, enthousiasmerend, heeft een uitstekende uitdrukkingsvaardigheid en is het toonbeeld van de verjongingsslag die het CDA Dongen – ‘s Gravenmoer moet maken.”

De huidige CDA fractievoorzitter Annemarie van Eenennaam is enthousiast over zijn benoeming: “Stijn is gedreven, betrokken en heeft uitstekende debat kwaliteiten. Ik wens hem veel succes met deze mooie uitdaging”.

De komende periode zal Stijn voornamelijk het gesprek aangaan. “Ik heb de afgelopen tijd al met veel inwoners en organisaties in gesprek mogen gaan. Dit zet ik graag voort.” Wilt u met Stijn in gesprek? Neem dat een kijkje op zijn socials of mail naar s.sips@cdadongen.nl.  Appen kan ook: +31 6 200 402 95.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.