Functie Fractievoorzitter
Woordvoerder Algemene zaken | Bouwen & Wonen (incl. woonbeleid) | Financiën | Algemene Plaatselijke Verordening (APV) | Regionale en intergemeentelijke samenwerking | Bestuurlijke vernieuwing
Werkgroep Presidium
Kern- / wijkvertegenwoordiger Hoge Akker
Raadslid vanaf 30-03-2022
Contactgegevens s.sips@cdadongen.nl | 06 - 1988 3052

Stijn voert onze lijst aan. Hij is 21 jaar en studeert geneeskunde. Zijn uitgangspunt is om voorafgaand aan besluitvorming met ieder in gesprek te gaan en lokale expertise te benutten.

Let's connect:


Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Stijn Sips, de lijsttrekker van deze prachtige club mensen. Ik studeer geneeskunde aan het Erasmus MC. Hier werk ik ook als Medisch Student op de Spoedeisende Hulp. Daarnaast debatteer ik al jaren op hoog niveau en geef ik ook trainingen hierin op onder andere scholen. Mijn vrije tijd spendeer ik graag met mijn vriendin Doris en mijn vrienden in Dongen en Rotterdam.

Waarom wil je gemeenteraadslid worden?

Als student kijk ik met een ander perspectief naar de Dongense zaken. Er zijn op dit moment te veel dossiers waarin ik zie dat dit een toegevoegde waarde kan zijn. Ik wil die verantwoordelijkheid op me nemen. Tevens wordt het tijd dat de jeugd in de gemeente Dongen ook een stem krijgt in de raadszaal.

Waar ga jij je voor inzetten? En hoe ga je dat doen?

Natuurlijk ga ik me inzetten voor de jongeren in onze gemeente. Om voor hun, maar vooral met hen, kansen te creëren. Kansen in de woningmarkt, in het onderwijs, in de sport enzovoorts. Maar uiteindelijk zet ik me in voor de betrokken Dongenaar die gehoord wil worden. Om onder het genot van een kop koffie oplossingen te bedenken en samen de schouders eronder te zetten. Luisteren naar de Dongenaar en onze lokale expertise benutten is essentieel in mijn manier van politiek bedrijven. Daarnaast hoop ik in de raadszaal het echte debat weer terug te brengen, waarin het verschil gemaakt kan worden.

Nieuws

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.