Wouter de Zwart

#6 | Klein-Dongen-Vaart

Wouter, 62 jaar, is een bekend gezicht in Klein-Dongen-Vaart. Hij is namelijk voorzitter van de dorpsraad én hij woont in de welbekende Hubertuskerk midden in Dongen Vaart. Hij heeft veel ervaring in het trainen van en werken in verschillende gemeentelijke organisaties. Hij weet als geen ander wat er nodig is voor een goede bestuurscultuur en de juiste dienstverlening. 

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Wouter de Zwart (62) en getrouwd met LIesbeth. We hebben twee zoons (30 en 28) die in Breda en Tilburg wonen. Sinds 5,5 jaar wonen we met zijn tweeën in de voormalige Hubertuskerk die we hebben verbouwd tot ons droomhuis. Veel van onze vrije tijd besteden we aan onze tuin en het onderhoud van de kerk. Ik ben van huis uit Werktuigbouwkundige (TH-Delft) en heb ook jarenlang in de industrie als Operations Manager gewerkt. Sinds vijftien jaar werk ik als zelfstandig interim manager, verander manager en programnma manager, vooral voor gemeentelijke overheden. Ik heb veel ervaring opgedaan in grote en kleine gemeentes.

Waarom wil je gemeenteraadslid worden?
Ik wil mijn jarenlange ervaringen graag inzetten  om zo onze mooie gemeente nog mooier te maken. Daarbij wil ik heel graag mijn ervaring op het gebied van organisatie en bestuurscultuur inzetten om de kloof tussen inwoners en burgers verder te verkleinen. Ik wil graag de dorpskernen ('s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart) vertegenwoordigen, maar ook er aan werken om alle inwoners te betrekken in de samenleving. Ik voel me ook verantwoordelijk voor de natuur, de ondernemers en woningbouw. Eigenlijk alles wat we binnen het CDA omschrijven met 'rentmeesterschap', waar ik graag de term duurzaamheid aan wil koppelen.

Waar ga jij je voor inzetten? En hoe ga je dat doen?
Ook ik wil er zijn voor alle inwoners, maar specifiek wil ik me richten op het ruimtelijk domein (woningbouw, natuur en landbouw), het bij elkaar brengen van alle inwoners en het verbeteren van de bestuurscultuur.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.