04 maart 2019

CDA Drimmelen: “Niet stilstaan nu, maar doorgaan!”

Vorige week viel het doek voor de plannen van het College en de coalitiepartijen om 150 hectare landbouwgrond vol te leggen met zonnepanelen. Een half jaar geleden schreef het CDA al tegen deze plannen te zijn. Helaas werden deze gronden toch vrijgegeven met alle gevolgen van dien. Na het indienen van de motie van treurnis door CAB en het CDA en ondersteund door de PvdA willen we nu op de goede manier verder. Donkere wolken maken plaats voor helder beeld op de toekomst.

Want waar liggen wel de kansen voor onze gemeente?

Dit jaar komt het College in ieder geval met een voorstel om de gebouwen die de gemeente zelf in eigendom heeft, te verduurzamen. Een goede eerste stap. Want dat er nog geen zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis liggen daar hebben wij al eerder vragen over gesteld.

Het optrekken met onze buurgemeenten Moerdijk, Breda, Oosterhout en Geertruidenberg zoals de raad nu heeft afgesproken, vinden wij ook van groot belang. Want wat als Moerdijk plannen heeft bij de grens met Lage Zwaluwe grootschalige zonnevelden weg te leggen of Breda tegenover de haven van Terheijden? Laten we vooral samenwerken voor de beste en meest duurzame maatregelen en waar eventuele opbrengsten ten goede komen aan onze inwoners zelf.

Kansen zien wij ook nu steeds meer inwoners actief betrokken zijn. Zij organiseren zich in diverse bewonersgroepen. Energie vanuit de burgers zelf daar worden wij warm van!

Waar ziet u kansen voor Drimmelen? Naast zon en wind misschien in de constante stroming van de Amer of groene daken? Laat het ons weten via rvanvugt@drimmelen.nl of via Facebook CDA Drimmelen. Ook als u een keer vrijblijvend wilt aanschuiven bij ons overleg bent u van harte welkom! Hartelijke groet, Riekje van Vugt

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.