Hans Raes

Mijn naam is Hans Raes; ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen en 3 kleinzoons. We wonen nu 40 jaar met veel plezier in Made. Na een werktijd van bijna 46 jaar bij de Rijksaccountantsdienst en de Belastingdienst, geniet ik momenteel van mijn pensioen. Ik wilde mijn nieuwe vrije tijd goed invullen en ook een nuttige bijdrage leveren aan onze samenleving. Daarbij vond ik het belangrijk om zoveel mogelijk aan te sluiten bij wat ik heb geleerd tijdens mijn studies en bij mijn werkervaring op financieel terrein.

Ik heb gekozen voor de gemeentepolitiek. De gemeente moet een aantal belangrijke taken uitvoeren, zoals het verlenen van zorg aan haar inwoners, aanleg en onderhoud van wegen en rioleringen, zorgen voor veiligheid en vele andere. Een goede uitwerking van deze taken is belangrijk voor ons allemaal.

Het CDA spreekt mij aan, omdat de zorg voor mensen hier altijd voorop staat. Iedereen verdient een goed en waardevol leven. Het CDA wil er voor iedereen zijn en daarom helpen wij overal waar dat nodig is. Daarnaast kijkt het CDA ook naar de toekomst. Daarom is duurzaamheid belangrijk, zodat we aan onze kinderen en kleinkinderen een mooie wereld door kunnen geven. Toekomstgericht betekent ook dat er op financieel terrein verstandig moet worden gehandeld. Een euro die wordt uitgegeven moet ook een keer worden verdiend en een euro die wordt geleend moet ook een keer worden terugbetaald. Bovendien wordt het meeste geld verdiend door anderen, dan degenen die het geld uitgeven. Daarom moeten we zorgvuldig met geld omgaan. Het CDA wil geen ‘berg’ met financiële schulden doorgeven aan onze volgende generatie.

De afweging van al die verschillende belangen is soms erg ingewikkeld. De problemen van vandaag moeten worden opgelost, maar mogen geen nieuwe problemen in de toekomst veroorzaken. Dit is een echte uitdaging. De beslissingen die door de gemeenteraad worden genomen zijn dus belangrijk voor ons allemaal; jong en oud. 

De uitgangspunten van het CDA helpen mij om die keuzes goed te maken. Daarom heb ik gekozen voor het CDA Drimmelen.   

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.