Hans van der Pluijm

Mijn naam is Hans van der Pluijm. Sinds 1992 woon ik samen met mijn vrouw in Made en ben de trotse vader van 2 prachtige dochters. Ik ben al 28 jaar werkzaam bij een ICT bedrijf in de regio en onlangs mede-eigenaar daarvan geworden.

Van jongs af aan is het CDA gedachtengoed ook het mijne. Vooral de Christelijke uitgangspunten zijn mijn drijfveer. Niet het volgen van de Bijbelse regels maar de vanzelfsprekendheid van de daaruit voortkomende normen en waarden hebben me altijd aangesproken.

Als actief CDA lid ben ik beginnend. Dat komt vooral omdat het grootste deel van mijn leven, tot nu, in het teken stond van mijn werk, sociaal leven en bovenal mijn gezin. Daar is op dit moment wat ruimte in aan het komen en die ruimte wil ik met alle plezier geven aan het gemeenschappelijk belang.

Ik wil me er graag sterk voor maken dat eenieder, ongeacht rang of stand, ras of geloof of welke voorkeur dan ook, zich in ons dorp, gemeente of land, thuis kan en mag voelen. Uiteraard is dat niet een vrijblijvend iets. Maar met de juiste instelling kunnen we daar het mooiste van maken.

Om dat voor elkaar te krijgen moeten we een nimmer aflatende aandacht hebben voor een bloeiend verenigingsleven, onze ouderen die zich thuis moeten kunnen voelen, onze jongeren die voldoende mogelijkheden moeten hebben om zich te kunnen ontplooien en onze gasten die we opvangen omdat ze elders geen redelijk leven kunnen leiden.

In mijn vakgebied lijken problemen vaak onoplosbaar. Toch vind je na goed denken en overwegen altijd een aanvaardbare oplossing. De handdoek in de ring gooien is geen optie. Daarom wil ik bouwen aan oplossingen. Soms niet helemaal naar mijn eigen wens maar wel met overeenstemming van de meerderheid. Niet alleen nemen maar ook geven. En ik ben er heilig van overtuigd dat daarmee het beste te bereiken is.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.