Riekje van Vugt

Fractievoorzitter

Mijn naam is Riekje van Vugt, getrouwd met Ben. Samen hebben we twee kinderen. 

Na mijn opleiding HBO Verpleegkunde in Zwolle heb ik als psychiatrisch verpleegkundige gewerkt bij het AZU in de stad Utrecht. Inmiddels woon ik al ruim 20 jaar in het mooie Lage Zwaluwe. Daar ben ik tijdens de basisschooltijd van de kinderen actief geweest als klassenmoeder en voorzitter van de oudervereniging. Kinderen hebben immers de toekomst en verdienen aandacht, goed onderwijs en een gezonde leefomgeving.

Na drie jaar op locatie De Ganshoek van Surplus Zorg in Lage Zwaluwe en veertien jaar bij SOVAK in Terheijden, werk ik sinds mei 2017 in Made bij SWO, als Coördinator Informele zorg. De zorg heeft dus ook mijn hart; de grote veranderingen in de zorg waren de directe aanleiding voor mij om actief binnen de lokale politiek te worden. In 2014 ben ik gemeenteraadslid geworden. Als raadslid wil ik een luisterend oor hebben voor onze inwoners en hun organisaties en een verbindende schakel vormen richting ons gemeentebestuur. 

De C van het CDA staat voor mij voor de christelijke uitgangspunten die juist in deze tijd van individualisering van groot belang zijn. 

Graag wil mij als raadslid daarom inzetten dat inwoners ( jong en ouder) goed kunnen wonen, werken en zorgen in onze dorpen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.