Sophie Tinnemans

Bestuurslid

Ik ben Sophie Tinnemans en ben geboren en getogen in Duizel. De basis- en middelbareschooltijd (Pastoor Aele Mavo en Rythoviuscollege) heb ik doorgebracht in onze gemeente. Tijdens mijn studietijd in Tilburg ben ik op kamers gegaan en had ik mezelf voorgenomen om niet meer terug te keren naar dit dorp. Mijn woorden van toen zal ik maar gooien onder jong, dom en onbezonnen, want inmiddels woon ik al weer enkele jaren met twee kinderen en veel plezier in Duizel en snap ik niet wat de tiener van toen bedoelde met 'nooit meer terug'. Ik kan genieten van het begroeten van elkaar op straat, buren die elkaar kennen en voor elkaar klaarstaan, de vrijheid die het voor kinderen kan brengen om in een gemeenschap te wonen waar men elkaar kent. Met dit in het achterhoofd vul ik ook de rol als raadslid in: wat past binnen de menselijke maat, het dorpsgevoel en wat is goed voor onze gemeenschap.

Binnen de rolverdeling van onze fractie pak ik naast financiën, ook de gemeenschappelijke regelingen op (GRSK, GGD, Omgevingsdienst, etc). Ik ben voor samenwerking, maar wel dat iedere deelnemers trots mag zijn om wie hij is, en dat alle spelers iets komen brengen. En vooral….je gaat samenwerken als gemeente omdat het je wat oplevert. Vanuit dat perspectief kijk in naar onze gemeenschappelijke regelingen wij mogen trots zijn op onze gemeente, we brengen iets naar de tafel en het MOET ons iets opleveren.

Als raadslid maak ik me ook sterk voor een nieuw en duurzaam zwembad in onze gemeente. Zwemmen is niet alleen leuk en gezond voor jong en oud, maar een zwemdiploma is een essentieel onderdeel van het opgroeien in Nederland.

Ik ben werkzaam bij KempenPlus als manager Bedrijfsvoering, ben lid van de tennisvereniging en speel in de vrijdagavondcompetitie. Als bestuurslid van de nieuwe levenskracht sta ik in de maand juli een lang weekend in de kermiskraam om loten te verkopen voor het goede doel.

Ik ben trots dat bestuurslid voor het CDA mag zijn. Als je ons tips wil geven, ideeën wil overbrengen of je ongenoegen wil uiten dan mag je me altijd aanstoten. We hopen er te mogen zijn voor elkaar en er iets mooiers van te maken: samen bouwen aan onze dorpen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.