17 februari 2017

Emmasingelkwadrant

Eindhoven is een stad in beweging. Dat is goed te zien in het raadsvoorstel over het Emmasingelkwadrant dat deze week op de politieke agenda staat.

Philips was van oudsher gevestigd in het centrum van Eindhoven, maar verdwijnt langzaam aan uit het centrum. Dat biedt kansen voor een beweging van werken (kantoren) naar wonen in de stad. Door de verkoop van Philips Lighting is er al een begin gemaakt met deze ontwikkeling. Het karkas van het voormalige Philipspand HCZ aan de Vonderweg is voor veel mensen al lang een doorn in het oog. Dat in het verlengde van deze twee kantoren ook het voormalig kantoorpand van Woonbedrijf vrij kwam, is een toevalligheid die het mogelijk maakt om van dit totale gebied een aantrekkelijk en bruisend woongebied te maken. Het nieuwe stadspark en het weer laten stromen van de Gender zijn zaken die het CDA blij maken, omdat ze bijdragen aan het woongenot van de mensen die er gaan wonen.

Bij een stad in beweging hoort ook zorg en aandacht voor waar we vandaan komen. Midden in dit gebied staat het TAC, bij velen bekend als de voormalig Philips Personeelswinkel. Om het nieuwe en de geschiedenis van Philips in Eindhoven te laten integreren, vindt het CDA het belangrijk dat dit pand behouden blijft. Het behoud van een stukje geschiedenis geeft immers gezicht aan de nieuw te ontwikkelen wijk. Als de plannen doorgaan zijn wij ervan overtuigd dat we er een mooie nieuwe wijk in Eindhoven bij krijgen.

Karin Wagt

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.