10 februari 2022

CDA Eindhoven presenteert lijst met maar liefst 50 kandidaten

Het CDA Eindhoven verschijnt voor het eerst sinds tientallen jaren weer met 50 kandidaten aan de start van de gemeenteraadsverkiezingen. Eerder werd bekend dat huidig raadslid Remco van Dooren de lijst aanvoert als beoogd fractievoorzitter, gesteund door zittend en beoogd wethouder Stijn Steenbakkers op nummer 2 en huidig fractievoorzitter Linda Hofman op nummer 3.

Lijsttrekker Remco van Dooren: ‘Ik ben ontzettend trots dat maar liefst 50 Eindhovenaren op onze kandidatenlijst staan. Onze lijst weerspiegelt de diverse mensen die wonen in onze stad. Daarmee proberen we de hele Eindhovense samenleving te vertegenwoordigen. Jong én wat ouder, mannen én vrouwen, geboren en getogen Eindhovenaren en ‘nieuwe’ Eindhovenaren, gelovigen en niet-gelovigen, hetero’s en homo’s, actief in het bedrijfsleven en de publieke sector, politieke ervaring en nieuw in de politiek, uit alle buurten. Wij zijn een echte lokale politieke partij voor iedereen!”

Wat feitjes over de CDA-lijst:

  • Verdeling kandidaten over de stad: Woensel Noord: 12, Woensel Zuid: 9, Stratum: 11, Strijp: 6, Gestel: 5, Centrum: 4, Tongelre: 3.
  • Tussen de jongste en oudste kandidaat op de lijst zit bijna 70 jaar verschil. Youri Gerrits is student ruimtelijke ontwikkeling en slechts 20 jaar oud, de meest senior op de lijst is oud rector van het Eckart College Paul van der Grinten met 87 jaar.
  • Met 17 kandidaten van 35 of jonger is dit de jongste lijst van het CDA Eindhoven ooit.
  • 6 kandidaten met een LHBTIQ+ achtergrond.
  • Een aantal beroepen die op de lijst staan: student, huisarts, jongerenwerker, architect, bestuurder, adviseur, ondernemer, accountant, docent, vrijwilliger en pensionado.
  • Ook de internationals zijn goed vertegenwoordigd door o.a. Miriam Frosi (plek 4), Elena Digirolamo (13), Nader Hanna (19) en Chaitali Sengupta (21).
  • Andere opvallende namen zijn ondernemers Fouad Hadda (10), eigenaar van een sportschool in Woensel, Hans Bonnema (11), al 35 jaar schoenmaker op de Geldropseweg, Paul van Kemenade (40), uitbater van de Herdgang en eigenaar van eetcafé de Verlenging in het Philips Stadion en Ingrid Teunissen (48), eigenaresse van kinderopvang Dikkie & Dik.
  • Oud Philips topman Jan Post staat op plek 47.
  • Lijstduwer op plek 50 is voormalig-Commissaris van de Koningin Hanja Maij- Wegen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.