09 april 2019

CDA: laat Eindhovenaren illegale wapens straffeloos inleveren

Het CDA wil dat Eindhovenaren binnenkort van hun wapens en munitie af kunnen, zonder dat ze daarvoor een boete of straf krijgen. Dit voorstel volgt op een eerdere succesvolle actie in Rotterdam, waarbij maar liefst 262 wapens en nog eens 650 kilo munitie werd verzameld. Onlangs besloot ook de lokale driehoek van Helmond tot een tijdelijke actie, om het belang van minder wapens in de samenleving te benadrukken.

Initiatiefnemer CDA-raadslid Remco van Dooren: 

"De actie zorgt er enerzijds voor dat er meer illegale wapens uit de stad verdwijnen. Tegelijkertijd komt er door zo’n actie ook meer aandacht en bewust zijn over het onderwerp. Namelijk, het besef dat wapenbezit echt niet normaal is.

Onze stad wordt helaas ook geregeld geteisterd door schietincidenten. Het is te verwachten dat er ook in Eindhoven genoeg inwoners zijn die illegaal een wapen bezitten. Het CDA vindt dat er alles aan gedaan moet worden om wapens uit onze stad te weren. Ieder wapen dat van de straat is, is er eentje. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze actie bijdraagt aan het harde werk dat de gemeente, politie en justitie dagelijks doen om onze stad veiliger te maken". 

 

Bron foto: https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/4/262-wapens-ingeleverd-tijdens-actie-politie.html

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.