15 juni 2021

Een levendig Stadhuisplein

Het Stadhuisplein moet opgeknapt worden en er is plaats voor nieuwe gebouwen. Er gebeurt nu te weinig. Maar hoe het plein er in de toekomst uit gaat zien moeten niet de projectontwikkelaars en hun loopjongens bepalen, maar wij als inwoner zelf.

Om dit plein aantrekkelijker en levendiger te maken wil het CDA dat er meer groen, terrassen en bankjes toegevoegd worden. In de gebouwen om het plein willen wij veel betaalbare woningen en op de begane grond fijne werk- en ontmoetingsruimtes voor jonge starters.

Gebouwen van kwaliteit, fraaie gevels om naar te kijken en die de stad verrijken. Voor het CDA hoeft dit zeker niet superhoog zoals de supervisor voorstelde (die ook de Catharinakerk op een flat wilde zetten), integendeel: onze enkele monumenten willen wij sparen.

Als slimme stad kunnen wij ook zonder ons te forceren veel bereiken. Kijk maar naar de Vesteda-toren of andere mooie gebouwen in de stad. Aan het Stadhuisplein willen wij daarom inspirerende gebouwen maar altijd met een menselijke maat.

Verder is nodig een veilige en ruime snor- en fietsenstalling met dag en nachtopeningstijden. Die kan wat ons betreft zo opgenomen worden in de bestaande parkeergarage. Snel en niet over 10 jaar!

Kortom, om dit plein levendiger en gezelliger te maken, wil het CDA nu aan de slag.

Rob Gordon, raadslid CDA Eindhoven

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.