09 maart 2019

Geen razende treinen met gevaarlijke stoffen door woonwijken

De afgelopen jaren reden er té veel treinen met gevaarlijke stoffen over het spoor langs de Hofstraat. Bovendien reden die treinen ook nog vaak te hard. Dat moet stoppen! 

Al jaren zet het CDA Eindhoven zich hard in voor de leefbaarheid van de Hofstraat, waar de bewoners dagelijks worden geconfronteerd met de razende goederentreinen, trillingen en krijsende geluiden. Eind 2018 is er mede dankzij de inzet van het CDA gevelisolatie voor de huizen gerealiseerd.

Niettemin blijven er zorgen over de hoeveelheid zware goederentreinen en de snelheid van deze treinen die door de bebouwde kom razen. In het Eindhovens Dagblad lezen we dat er de afgelopen jaren meer treinen met gevaarlijke stoffen reden dan is toegestaan. Daarbij werden ook de snelheidslimieten overschreden.

Naar verwachting zijn ook in 2018 de regels overschreden. In plaats van te handhaven, zijn er nu plannen om die regels te versoepelen. Volgens het CDA de omgedraaide wereld. Treinen met gevaarlijke stoffen horen niet door woonwijken te razen.

CDA-raadslid Miriam Frosi stelde daarom raadsvragen. Die kunt u hier lezen.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.