25 november 2022

Raadslid Sanne Franssen op bezoek bij Rechtswinkel Eindhoven

Voor gratis juridisch advies waarmee je direct verder aan de slag kunt, kun je als inwoner van Eindhoven terecht bij de Rechtswinkel Eindhoven. Een groep gevorderde rechtenstudenten staan twee avonden in de week, iedere dinsdag- en donderdagavond van 19.30 tot 20.45 uur, voor je klaar. En hoe fijn is het dat je zonder afspraak gewoon kan binnenlopen!

Afgelopen week was het de beurt van CDA raadslid Sanne Franssen om mee te mogen lopen met een enthousiaste groep vrijwilligers om te zien hoe het inloopstreekuur precies werkt. Tijdens een korte intake krijg je alle mogelijkheid om je verhaal te doen en wordt goed in kaart gebracht welk probleem er speelt en wat de gewenste oplossing/ uitkomst voor jou zou zijn. Vervolgens gaat een vrijwilliger aan de slag om een schriftelijk juridisch advies op te stellen, welke je na 10 dagen per mail toegestuurd krijgt. Dit alles op zeer professionele wijze. In principe kun je voor iedere juridische vraag, behalve voor vragen op het gebied van het strafrecht, belastingrecht of ondernemingsrecht, bij hen terecht. Mocht een bepaalde vraag of kwestie om meer specialistische of andere expertise vragen of dient er mogelijk een juridische procedure te worden opgestart, dan zullen zij je doorverwijzen naar een juiste hulpverlener of organisatie die je verder kan helpen.

Sanne Franssen vindt het concept Rechtswinkel een geweldig initiatief, nu deze aan de ene kant inwoners voorziet van een gedegen gratis juridisch advies en aan de andere kant studenten rechtsgeleerdheid de mogelijkheid biedt om tijdens hun studie relevante en belangrijke praktijkervaring op te doen: een win-win situatie dus!

Voor de vrijwilligers van de Rechtswinkel Eindhoven: bedankt voor jullie gastvrijheid en de leerzame maar zeker ook gezellige avond en voor alle inwoners van Eindhoven: bij al je (toekomstige) juridische vragen, loop gerust eens bij de Rechtswinkel binnen en laat je adviseren! De rechtswinkel is gevestigd in het VTA Nieuwe Fellenoord gelegen aan de Nieuwe Fellenoord 7 te Eindhoven.

Voor meer info zie https://www.rechtswinkeleindhoven.org/

CDA Raadslid, Sanne Franssen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.