19 januari 2020

Stadsgesprek: hoogbouwvisie Eindhoven

Stadsgesprek: Eindhoven de lucht in?

Eindhoven is booming. Al jaren staat de regio Eindhoven hoog in de lijstjes van snelst groeiende economische regio’s van Nederland. De toenemende werkgelegenheid in de Brainport-regio zorgt voor een groeiende vraag naar woningen. In Eindhoven stegen de huizenprijzen afgelopen jaar met 19 procent! In geen enkele andere stad stegen de prijzen zo hard.[1]

Bouwen, bouwen, bouwen luidt nu het devies. Veelal wordt daarbij gekozen voor hoogbouw, zie bijvoorbeeld Strijp S, Eindhoven E, Eindhoven XL en het VDMA-terrein. En wie de plannen van supervisor binnenstad Winy Maas ziet – met flats van 160 meter – ziet dat dat pas het begin is. Eindhoven gaat radicaal veranderen. Het gemeentelijke vizier staat gericht op een binnenstad met veel hoogbouw.

De grote vraag is: wil Eindhoven dit? Wat zijn de consequenties voor de leefbaarheid en bereikbaarheid? En wat zijn de alternatieven?

Het CDA wil hierover een gesprek voeren met de stad en met deskundigen. Want hoe onze stad er de komende decennia uit gaat zien, daar gaan we allemaal over.

Daarom nodigen we u uit om deel te nemen aan het stadsgesprek.

                Datum: 13 februari 2020
                Tijdstip: 19:30
                Locatie: Microlab, Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven

De uitkomsten van het gesprek zal de fractie van het CDA Eindhoven gebruiken in haar meningsvorming over de komende hoogbouwvisie.

De komende tijd zult u meer over de invulling van deze avond zien op onze website en social media:
Website:
https://www.cda.nl/noord-brabant/eindhoven/
Facebook:
https://www.facebook.com/CDAEindhoven/
Twitter:
https://twitter.com/cdaeindhoven

 

[1] https://www.ed.nl/eindhoven/prijsexplosie-op-woningmarkt-eindhoven-in-2019-starters-de-klos-in-regio-zuidoost-brabant~abce6c1a/

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.