Elena Digirolamo

Bestuurslid

Ik kom uit Milaan en ben, bijna 20 jaar geleden, naar Nederland verhuisd om er samen met mijn Nederlandse man te gaan wonen. Milaan is een onpersoonlijke stad, waar de politiek heel ver weg lijkt.

In Eindhoven ben ik de burgerbetrokkenheid gaan waarderen, waardoor ik me zelf ook betrokken voel. Ik heb mijzelf ingezet op de basisschool van mijn zoon en in de internationale gemeenschap. Het mooie aan de lokale politiek is dat het ertoe doet, je ziet dat je het verschil kunt maken.

De principes van het CDA komen overeen met mijn waarden. Ik wil graag het verschil maken in de wereld, en begin altijd met de mensen om mij heen. Ik voel me verantwoordelijk voor het deel van de wereld waar ik me bevind en wil graag mijn kwaliteiten inzetten om andere mensen te helpen. In 2018 ben ik kandidaat raadslid geweest en heb de campagneperiode als heel prettig ervaren. Na een periode minder actief geweest te zijn ben ik in november 2019 lid van het bestuur geworden, waarvan ik sinds april penningmeester ben. Van huis uit ben ik ondernemer. Verder vind ik het leuk om dingen op te zetten, mensen te verbinden en het beste uit mijzelf te halen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.