Peter Blom

Bestuurslid

Ik woon met Ine alweer bijna negen jaar in Stratum. De afgelopen 10 jaren heb ik bij bij de gemeente Geldrop-Mierlo gewerkt als hoofd Middelen dat wil zeggen dat ik Financiën, Belastingen, Planning & Control en Personeel & Organisatie in mijn portefeuille had. Vanaf 1 januari ben ik overgegaan naar de Dienst Dommelvallei, een samenwerkingsverband van de gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel. In deze nieuwe dienst ben ik hoofd Personeel & Organisatie en Informatievoorziening.

Daarnaast ben ik nu ruim tien jaar bestuursvoorzitter van het Kempisch Centrum voor Muziek en Dans, waarin ik met name de eerste zeven jaar intensief met het lokale bestuur in de Kempen heb overlegd over opheffing van het KCMD en het onderbrengen van haar activiteiten elders. Ik heb dus vanuit verschillende invalshoeken te maken met het lokale bestuur wat naar mijn mening een belangrijke toegevoegde waarde is voor het raadslidmaatschap. Verder ben ik me in de afgelopen negen jaar dat ik nu woonachtig ben in Eindhoven mij meer en meer betrokken gaan voelen bij deze stad en voel ik me Eindhovenaar. Ik wil dan ook iets voor deze stad betekenen.

Mijn hobby’s zijn reizen, sport (regelmatig bezoek aan het PSV-stadion) en lezen. Daarnaast hebben we inmiddels twee kleinkinderen, Sem en Pleun, die onze aandacht vragen en krijgen. Ik heb een HEAO (BE) opleiding en ben in 1980 afgestudeerd. Na mijn militaire dienst ben ik gaan werken bij KPMG en daarna in 1983 bij PTT. Daar heb ik bijna 20 jaar gewerkt waarna ik de overstap heb gemaakt naar het lokaal bestuur. Ik werk daar nu alweer 10 jaar met veel plezier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.