BOA/ wijkboa

- Elke wijk heeft een wijkboa en een wijkagent met wie gemakkelijk contact te leggen is. Agenten en boa’s laten zich veel in de wijk zien en bewoners kunnen hen altijd aanspreken.
- Er worden minstens 25 extra toezichthouders ingezet om buurten zichtbaar veiliger te maken. De handhavers gaan zich richten op het bestrijden van overlast op straat,  daar waar de politie er geen prioriteit aan kan geven.

- Boa’s moeten ingezet worden op plekken waar mensen overlast ervaren; ze gaan handhaven op specifieke problemen van een wijk. Buurtbewoners bepalen jaarlijks mede waar de boa zich mee bezig moet houden in de wijk. Bewoners weten namelijk als geen ander wat er speelt in de buurt. 

- De focus van de boa moet niet meer op liggen op de controle van betaald parkeren, maar op leefbaarheids- en veiligheidsvraagstukken. Controles op betaald parkeren laten we door scanauto’s doen. 

- Boa’s worden ook ’s nachts ingezet. Dus ze zijn 24 uur per etmaal actief en laten niet om 23:00 uur het werk uit handen vallen, zoals nu het geval is.

- We verkennen in hoeverre de militaire 'buren' van de 13e Lichte Brigade in Oirschot flexibel ingezet kunnen worden als BOA in onze stad, zoals ook in Limburg al gebeurt. 

- Ook de inzet van jeugdboa’s wordt fors vergroot. De huidige 2 jeugd-boa’s kunnen absoluut niet de hele stad bedienen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.