Gezonde leefomgeving

Gezonde voeding wordt gestimuleerd door gezonde sport-, werk- en schoolkantines te promoten. We staan roken niet meer toe op en rondom sportvelden. We gaan overgewicht tegen met een actieve campagne samen met de Eindhovenaren. 

De openbare ruimte moet “beweegvriendelijk” zijn. Er moeten meer openbare sportlocaties komen, bijvoorbeeld voor buitenfitness en bewegingstuinen. Dit stimuleert ouderen en mensen met een krappe beurs om toch met beweging bezig te zijn.

Om ervoor te zorgen dat iedereen, ook inwoners in een rolstoel of met een rollator, goed over straat kan, zorgen we voor veilige looproutes door wijken en parken voorzien van bankjes en goede bestrating. We hebben hierbij extra aandacht voor de bereikbaarheid van gezondheidscentra en winkels. 

In alle buurten moeten er goede en veilige speelmogelijkheden zijn voor de verschillende leeftijden, in te richten in samenspraak met de buurt. Burgerinitiatieven op het gebied van spelbegeleiding (speel-o-theek, speeltuin, kindervakantiewerk) moeten kunnen rekenen op steun van de gemeente.

Het CDA Eindhoven gaat zorgen voor meer groen in de stad en het uitbreiden van de “stadslandbouw”. Ontharding en ontmoetingsplekken creëren zijn van grote meerwaarde voor de leefbaarheid.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.