Openbaar vervoer

Om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen en zich kan verplaatsen door de stad is goed openbaar vervoer (hierna: OV) belangrijk. Goed OV ontlast ook het stadscentrum en verlicht de luchtvervuiling in de stad. Wij vinden het belangrijk dat buurten en randgemeenten goed bereikbaar blijven met het OV. We zetten er daarom op in om de bus vaker te laten rijden. Het optimaal gebruik maken van zowel buurtbussen als normale bussen is essentieel. Met interesse volgen we nieuwe busconcepten die in de regio worden uitgevoerd en bekijken we of deze ook in Eindhoven kunnen worden toegepast.

Onderdeel van goed OV is de aansluiting bij verkeersknooppunten, met goede en voordelige parkeermogelijkheden. Op deze manier kunnen automobilisten sneller overstappen op het OV. We streven naar vier P+R’s in en rond Eindhoven, waar je kunt parkeren voor 4 euro per dag inclusief busvervoer voor de inzittenden van het geparkeerde voertuig. 

Eindhoven is een grote stad met veel evenementen en een bekend nachtleven. Hierbij hoort ook nachtvervoer. We gaan Eindhoven weer bereikbaar maken in de nacht, het liefste per trein maar als dat financieel niet haalbaar is dan per nachtsnelbus. 

Het gratis busvervoer voor minima blijft bestaan. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.