04 mei 2019

Opa en oma VERKIEZING

In navolging van het succes van vorig jaar gaat CDA Etten-leur ook dit jaar weer op zoek naar de leukste opa en oma van Etten-Leur.

Opa en Oma dag is in het leven geroepen om met elkaar te genieten van de bijzondere band die grootouders met hun kleinkind(eren) hebben en als blijk van waardering.Grootouders spelen vaak een belangrijke rol bij het opgroeien en opvoeden van kinderen: door samen op stap te gaan, met tijd en aandacht met de kinderen te spelen en door er met een liefdevol luisterend oor te zijn. Vaak spelen opa’s en oma’s ook een belangrijke rol voor de ouders, door met regelmaat op te passen en hen te helpen in het drukke bestaan van de ouders van nu. Het is een mooi gebaar om een keer per jaar stil te staan bij deze rol en alle opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten.

Op 4 juni is het Nationale Opa en Oma dag. Het moet geen dag zijn waarop het gewoon wordt om opa’s en oma’s te overladen met cadeaus; géén commercieel feest! Het gaat juist om het samenzijn en op deze manier even stil te staan bij de rol die  grootouders vaak spelen bij de opvoeding van een kind.

Het CDA wil op deze dag dan ook een opa en oma in het zonnetje zetten door samen met het kleinkind of kleinkinderen een mooie maaltijd op tafel te zetten en samen te eten onder begeleiding van een Topkok.   

Tot 20 mei kunnen er opa's en oma's opgegeven worden via e-mail ([email protected]) met een korte motivatie waarom juist deze persoon een topper is. Dat kan in tekst, maar mag ook met een foto, een filmpje of een tekening. Voorwaarde is dat opa en/of oma wel in Etten-Leur woont.

De jury zal bestaan uit een onafhankelijke commissie. Geef je opa of oma dus snel op en dan is het duimen tot de grote bekendmaking op de 20e mei en dan kunnen jullie lekker samen smullen op 4 juni a.s..

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.