16 januari 2019

Wethouder van Hal neemt tijd voor herstel

Wethouder van Hal heeft, na uitgebreid overleg met zijn naaste familie en zijn artsen, besloten zijn terugkeer niet te versnellen. Zijn herstel van een lichte beroerte die hem deze zomer trof, verloopt volgens schema. Volgens zijn medici zijn de vooruitzichten op herstel nog steeds prima. Op 21 januari moet, volgens de Gemeentewet, door de Gemeenteraad bepaald worden of de waarneming door Jan Paantjens voortgezet moet worden.

Rond die datum zal de eerste termijn van 4 maanden verstrijken. Zoals de kaarten er nu voor liggen, is het voor Jan van Hal echter nog te vroeg om volledig aan de slag te gaan. “Natuurlijk zou ik dolgraag weer aan de slag gaan. Als ik echter goed luister naar de adviezen van de artsen en de mensen om me heen, hoor ik geluiden dat nog even geduld hebben verstandig zou zijn. Als ik eerlijk naar mezelf ben, denk ik dat ze gelijk hebben. Hoe graag ik ook weer in de Gemeente aan het werk ben.” Aldus Jan van Hal.

Om deze reden zullen College van Burgemeester en Wethouders de Gemeenteraad op 21 januari vragen om de vervanging door Jan Paantjens nog een periode van 4 maanden voort te zetten. Indien de Raad daarmee instemt kan Jan Paantjens dan tot eind mei 2019 de taken waarnemen. In de tussentijd zal ook meer duidelijkheid komen over de wijze waarop Jan van Hal zijn werk weer zal hervatten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.