13 december 2017

Arnold van den Bulk: “Goede zwemvoorziening zeer gewenst.”

Het is voor het CDA duidelijk dat er een zwemvoorziening in Geldrop-Mierlo zeer gewenst is! Dit betekent ruimte voor watersportverenigingen, leren zwemmen en recreatief zwemmen. Maar dat betekent niet dat het CDA akkoord kan gaan met het voorliggende raadsvoorstel!

Een ontwikkel richting klinkt goed, maar waar de Raad nu over zou moeten beslissen is onvoldoende concreet en biedt geen zekerheden voor de toekomst.

- Er wordt niet gekozen voor een oplossing van 15 jaar; het moet dus langer. Voor welke termijn dan?

- Wat krijgen wij er voor? Een zwemvoorziening “State off the art”? Geschikt voor wedstrijden van zwemverenigingen zoals duiken en waterpolo e.d., of een familiebad? Wat zijn hier de plannen van LACO

- Ruimte voor nieuwe functies, waaronder wonen! Wonen = voor het CDA geen probleem maar zwemmen dat is voor ons het allerbelangrijkste, maar dat blijkt niet uit het voorstel.

- De termijn waarin het proces nu verloopt is traag. Sinds 2015 zijn er weer gesprekken, nu ligt er weer een vaag voorstel voor en dan met de vraag om alvast maar €400.000,00 te betalen cq te reserveren. Komt dat geld uit onze Algemene Reserve?

- Daaraan verbonden: het definitieve plan is gereed eind 2019! En de burgers in Geldrop-Mierlo maar wachten, betalen en geen zekerheid. Ons voorstel zou zijn: nu niets betalen, maar later op basis van prestatieafspraken. Dus wel het geld reserveren.

- Kan het uiteindelijke gebied ontwikkelingsplan niet eerder gepresenteerd worden? Bijvoorbeeld voor de zomer 2018?

- Waarom geen planning om het nieuwe zwembad op te leveren in 2020! Wat houdt ons tegen om slagvaardig te zijn?

- Als het ontwikkelen van een plan en het uitwerken hiervan inclusief diverse onderzoeken, wijzigen bestemmingsplan en uitvoering cq bouwfase vanaf nu nog zeker 4 á 5 jaar duurt of langer is het de vraag of het huidige zwembad nog veilig genoeg blijft om open te houden. Is hier over nagedacht?

- Wat te doen als het nog te ontvangen “sociaal maatschappelijk verslag” (SMV) niet voldoet aan de gestelde indicaties?

Naar aanleiding van de discussie met een meerderheid van de raad heeft de wethouder moeten besluiten dit raadsvoorstel in te trekken en zo spoedig mogelijk met een nieuw voorstel bij de raad terug te komen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.