28 februari 2018

Betrouwbaarheid in de politiek is zo belangrijk!

CDA-wethouder Marc Jeucken kwam vier jaar geleden als nieuwkomer in de politiek van Geldrop-Mierlo. Nu hij z’n eerste vier jaar gaat afsluiten, kijken we met hem terug en vooruit. “Als persoon ben ik meelevend en betrokken”, zo heb ik me ook als wethouder opgesteld,” stelt Marc Jeucken. “Ik krijg zowel binnen als buiten het gemeentehuis terug dat ik laagdrempelig en gemakkelijk toegankelijk ben.” En na een korte pauze vervolgt hij: ”En eerlijk en betrouwbaar”. Ik hoop dat mensen me ook zo zullen waarderen.”

Inzet en resultaat
Het CDA stelt ‘Hart voor Geldrop-Mierlo’ te hebben. Waaruit blijkt dat? Marc Jeucken: “Als wethouder heb ik me ingezet voor een eerlijke en transparante politiek, waarbij het debat met alle fracties in de raad wordt gevoerd. Ik onderschrijf ook de Gedragscode Integriteit voor de volle 100%.”

In z’n huidige functie als wethouder is Marc Jeucken verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, Participatie, Minimabeleid, Ouderenbeleid, WMO en Welzijn. Marc: ”Als nieuwkomer in de politiek vond ik financiën en de participatiewet het dichtst bij mijn eerder opgedane kennis en ervaring passen. Ik heb er deze vier jaar mee voor kunnen zorgen dat onze gemeente financieel stabiel is en belastingen laag konden blijven. We leveren betrouwbare zorg dichtbij en op maat, er zijn betere kansen voor onze uitkeringsgerechtigden op participatie en er is een goede verbinding tussen zorg en inwoner.”

Als hij weer wethouder wordt, zou hij het fijn vinden de ontwikkelingen in deze portefeuilles verder door te voeren. “Continuïteit op die posten is goed voor Geldrop-Mierlo. Dat houdt de vaart erin,” aldus Marc Jeucken.

De komende vier jaar
Marc Jeucken krijgt in sociale media positieve kritiek. Blijkbaar zien mensen hem als wethouder wel zitten. “Tja, dat is leuk om te horen” relativeert hij. “Maar politiek is politiek. Dan spelen er andere zaken mee. Er zijn meer mensen die wethouder willen worden. Laten we eerst maar eens het resultaat van de verkiezingen afwachten.”

Het CDA heeft in haar campagne veel nadruk gelegd op wat de partij wil zijn, met kernwaarden als Alert, Actief, Eerlijk en Zorgzaam. Marc Jeucken: ”Ja, dat is een keuze, het past bij wat we willen uitdragen in de politiek en hoe we omgaan met wat er leeft onder de mensen. Als je het goed wilt doen, past het goed te luisteren naar wat er leeft in de samenleving. Het is onze verantwoordelijkheid om dit te vertalen naar het maximaal haalbare binnen de mogelijkheden die de politiek ons biedt. Wat dat betreft wil ik me de komende vier jaar weer met hart en ziel inzetten voor de inwoners van Geldrop-Mierlo.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.