18 juni 2019

CDA blij met gedegen wijkontwikkelingsplan Braakhuizen-Zuid

CDA Geldrop-Mierlo is blij met het gedegen wijkontwikkelingsplan dat nu voorligt. Vanuit de wijk en vanuit het college is er hard gewerkt om dit resultaat neer te zetten.

Met de pilaar “Actief”, 1 van de 4 pilaren uit het verkiezingsprogramma van CDA, wilden we Geldrop-Mierlo o.a. vitaal en levendig houden. Dat betekende o.a. dat we inwoners wilden vragen om mee te denken over wat er in hun wijk nodig is. We hebben toen gezegd dat we ons in het bijzonder hard wilden maken voor een wijkplan Braakhuizen-Zuid.

Voor de in de wijk nu opgehaalde ontwikkelpunten, zijn in dit plan daar waar mogelijk, gezamenlijk met de werkgroep uit de wijk, oplossingsrichtingen geformuleerd. De aanpak ervan is opgenomen in de actielijst. Het CDA verwacht dat met dit plan de leefbaarheid in Braakhuizen-Zuid de komende jaren naar een hoger niveau getild wordt. Maar niet alleen voor de komende jaren, ook over 20 jaar moet deze wijk een prettige wijk zijn om in te wonen. Het CDA vindt het belangrijk dat ook daar over nagedacht is. Professionele begeleiding zal daarbij nuttig en noodzakelijk zijn.

Met het aannemen van dit raadsvoorstel is de tijd gekomen van “Niet lullen maar poetsen”. Wij hopen dat de inwoners van de wijk hun schouders eronder zetten. Enerzijds, zullen degenen die met de uitvoering belast zijn, draagvlak moeten creëren in de wijk en dit blijven doen. Goede en zorgvuldige communicatie is daarbij cruciaal. Anderzijds zullen er wijkbewoners zijn die sceptisch zijn over de plannen. Van hun moet worden gevraagd, dat zij zich openstellen voor de veranderingen en verbeteringen in hun wijk. Het college moet hierbij goed de vinger aan de pols houden. Vanuit het CDA wensen wij een ieder veel succes.

Download hier het wijkontwikkelingsplan Braakhuizen-Zuid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.